Warmoes ovenschotel

Informatie recept

bereidingstijd20 minuten invriezen?ja
oventijd10 minuten vegetarisch?nee
bewaartijd3 dagen vegan?nee

Ingrediënten (1 persoon)

200gaardappelen
0,5stuksjalot
150gkippengehakt
200gwarmoes
5gpaneermeel
25mlmelk 
1elmargarine
peper, zout, nootmuskaat

Bereidingswijze 

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Snijd de sjalot in fijne bokjes. Spoel de bladeren warmoes, snijd de stengels in stukjes en de bladeren in repen.
Bak de warmoes met de ui. Bak het kippengehakt.
Pureer de aardappelen met halfvolle melk en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Bouw de ovenschotel op: eerst een laag warmoes, leg daarop een laag gehakt en sluit af met puree. Strooi hierop het paneermeel. 
Plaats het gerecht voor 10 minuten in de oven tot de puree een krokant korstje is geworden. 

Variatiemogelijkheden

WarmoesWarmoes wordt ook wel snijbiet genoemd.
vegetarischVervang het kippengehakt door een vegetarisch alternatief zoals quorn.
veganVervang het kippengehakt door een vegan alternatief zoals quorn. Gebruik plantaardige melk. 

Bewaren, opwarmen en serveren 

bewarenBewaar in de koelkast.
opwarmenWarm op in de microgoloven of oven.

Voedingswaarde

 per portie
energie560 kcal
vet18,3 g
waarvan verzadigde vetzuren5,3 g
koolhydraten50,1 g
waarvan suiker10,5 g
eiwitten44,0 g
vezels9,3 g
zout1,5 g

Comments are closed.