Pompoensoep met Gember

Pompoensoep met gember

Pompoensoep is 1 van mijn favoriete seizoensgerechten. Gebruik verse pompoen of diepvries pompoen. Met de gember en het rode pepertje is dit ene lekkere pittige soep. 

Ingrediënten

  • 600 g vruchtvlees van pompoen (of pompoenblokjes (diepvries))
  • 3 wortelen
  • 5 cm gember
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 L bouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.
  • Schil de gember en snijd in fijne stukken
  • Als u verse pompoen gebruikt, snij dan het vruchtvlees in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig.
  • Voeg de gember en de blokjes (diepgevroren) pompoen toe.
  • Overgiet met de kippenbouillon.
  • Laat 20 min. koken.
  • Mix tot een gladde soep. Kruid naar smaak met peper en zout.

Het originele recept waarop ik mij heb geïnspireerd kan je vinden op de website van colruyt.

Wil je graag meer gezonde recepten? Ik heb heb een kookboek geschreven boordevol gezonde en snelle recepten. Meer informatie hierover? Klik op onderstaande knop.

Comments are closed.