Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

Pasta carbonara is een Italiaanse klassieker. De saus wordt normaal bereid met weinig ingrediënten zoals spek, kaas en ei. In deze gezonde versie zijn deze ingrediënten nog steeds aanwezig. Ik heb alleen groenten toegevoegd en enkele ingrediënten veranderd door een gezondere variant.

Ingrediënten (2 personen)

• 150 g bacon
• 400 g preiwit
• 100 g volkoren pasta
• 200 ml light room
• 2 eieren
• 40 g parmezaan
• 1 el olijfolie
• Kruiden: peper, zout, verse peterselie

Bereidingswijze

• Snijd het preiwit in 2 stukken en snijd in fijne ringen. Hak de peterselie fijn.
• Breek de 2 eieren en meng hieronder de room en parmezaan kaas.
• Kook de pasta gaar.
• Verhit de olijfolie en stoof de prei aan. Bak daarna de bacon.
• Meng de prei, bacon en het ei-room-parmezaan mengsel onder de pasta. Zet nog even op het vuur onder voortdurend roeren.
• Kruid af met peper en zout. Bestrooi met verse peterselie.

Comments are closed.