Ontbijttaart

Ontbijttaart

Een ontbijttaart is een leuk gerecht om toe te voegen aan een brunch. Je kan het perfect op voorhand klaarmaken dus weinig werk op het moment zelf. Door de taartvorm krijg je meteen een feestelijke sfeer. Dit recept zal je zeker verrassen. 

Ingrediënten

  • 125 g frambozen (diepvries)
  • 1/2 rijpe banaan
  • 5 el griekse yoghurt light
  • 5 el griekse yoghurt
  • 100 g havermout
  • 50 g amandelpoeder
  • 1 el vloeibare honing 
  • 1 el arachideolie  
  • 2 blaadjes gelatine 
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  • Prak de halve banaan fijn.
  • Meng de havermout met het amandelpoeder. Roer de arachideolie, honing en banaan eronder. 
  • Bekleed een cake- of taartvorm met bakpapier of boter en verdeel er het havermoutmengsel over. Druk goed aan en zorg dat de hele bodem bedekt is. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Laat de gelatine weken in koud water. Wring de gelatine uit en verwarm in de microgolfoven totdat deze vloeibaar is. 
  • Meng de yoghurt en vanillesuiker goed onder elkaar en voeg de gelatine toe. 
  • Voeg de helft van de frambozen aan de yoghurt toe. Verdeel over de taartbodem. 
  • Verdeel de overige frambozen vanboven op de taart.  
  • Bewaar in de koelkast zodat de gelatine kan opstijven. 

Het originele recept waarop ik mij heb geïnspireerd kan je vinden op de website van colruyt.

Comments are closed.