Informatie recept
bereidingstijd | 20 minuten | invriezen? | nee | |||
kooktijd | 20 minuten | vegetarisch? | ja | |||
bewaartijd | 3 dagen | vegan? | nee |
Ingrediënten (1 persoon)
50 | g | wortels |
100 | g | maïs |
50 | g | erwten (diepvries) |
0,5 | stuk | ui |
60 | g | volkoren basmati rijst (gedroogd) |
2 | stuk | eieren |
1 | el | sojasaus |
1 | el | sesamolie |
peper, zout, cayennepeper |
Bereidingswijze
Snipper de ui fijn en snijd de wortel in blokjes. Laat de maïs uitlekken en de erwtjes ontdooien. | ||||||
Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking. | ||||||
Verhit de sesamolie in een wokpan. Voeg de ui, wortel, maïs en erwtjes toe. Kruid af met peper, zout, cayennepeper en sojasaus. | ||||||
Kluts de eieren en maak een roerei. Voeg de eieren en rijst bij de groenten en meng goed. |
Variatiemogelijkheden
groenten | Je kan ook voorgesneden wokgroenten nemen. Of andere groenten toevoegen zoals paksoi, sojascheuten. | |||||
vegetarisch | Dit recept is vegetarisch. | |||||
vegan | Vervang de eieren door tofu. |
Bewaren, opwarmen en serveren
bewaren | Bewaar in de koelkast. | |||||
opwarmen | Warm op in de microgolfoven of de wokpan. | |||||
serveren | Serveer warm. |
Voedingswaarde
per portie | |||
energie | 559 kcal | ||
vet | 21,8 g | ||
waarvan verzadigde vetzuren | 5,1 g | ||
koolhydraten | 67,2 g | ||
waarvan suiker | 7,3 g | ||
eiwitten | 20,4 g | ||
vezels | 6,4 g | ||
zout | 1,0 g |