Nasi goreng

Informatie recept

bereidingstijd20 minuten invriezen?nee
kooktijd20 minuten vegetarisch?ja
bewaartijd3 dagen vegan?nee

Ingrediënten (1 persoon)

50gwortels
100gmaïs
50gerwten (diepvries)
0,5stukui
60gvolkoren basmati rijst (gedroogd)
2stukeieren
1elsojasaus
1elsesamolie
peper, zout, cayennepeper

Bereidingswijze 

Snipper de ui fijn en snijd de wortel in blokjes. Laat de maïs uitlekken en de erwtjes ontdooien.
Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
Verhit de sesamolie in een wokpan. Voeg de ui, wortel, maïs en erwtjes toe. Kruid af met peper, zout, cayennepeper en sojasaus.
 Kluts de eieren en maak een roerei. Voeg de eieren en rijst bij de groenten en meng goed.

Variatiemogelijkheden

groentenJe kan ook voorgesneden wokgroenten nemen. Of andere groenten toevoegen zoals paksoi, sojascheuten.
vegetarischDit recept is vegetarisch.
veganVervang de eieren door tofu.

Bewaren, opwarmen en serveren 

bewarenBewaar in de koelkast.
opwarmenWarm op in de microgolfoven of de wokpan.
serverenServeer warm.

Voedingswaarde

 per portie
energie559 kcal
vet21,8 g
waarvan verzadigde vetzuren5,1 g
koolhydraten67,2 g
waarvan suiker7,3 g
eiwitten20,4 g
vezels6,4 g
zout1,0 g

Comments are closed.