Hungry for Mealprep

Elke dag een gezond ontbijt, lunch, diner en snack kunnen eten zonder dat het je veel tijd en geld kost? Klinkt als een droom? Dan heb ik goed nieuws, want deze droom kan werkelijkheid worden!

Als voedingscoach en zelfstandig ondernemer heb ik een druk leven. Ik werk enkele dagen per week ‘s avonds, waardoor ik pas laat kan eten. Daarom ben ik op zoek gegaan naar manieren om mijn eten op voorhand klaar te maken. Zo moet ik na mijn werkuren niet meer in de keuken staan en kan ik meteen aan tafel. Ideaal! 

Bovendien eet ik niet zo graag boterhammen als lunch. Het resultaat? Vaak kocht ik dan maaltijden in de winkel of at ik tegen mijn zin toch boterhammen. Blij werd ik daar niet van en dus begon ik te meal preppen. Ik maak op 3 uur tijd voor twee personen verschillende soorten ontbijt, lunch, diner en snacks voor tijdens de werkweek. Zo valt er heel wat stress weg en krijg ik extra vrije tijd. In het weekend geniet ik van een lekker etentje op restaurant, een bezoek bij familie of vrienden, neem ik een maaltijd uit de diepvries of eet ik frietjes. Doorheen de week een balans vinden zorgt ervoor dat je in het weekend iets extra kan doen.

Je moet elke dag eten maar je hoeft niet elke dag te koken!

Mealprep

Herken je jezelf… 

 • je hebt een te druk leven om gezond te koken
 • je voorziet geen lunch en bestelt daarom eten op het werk
 • je hebt geen tijd om te koken, dus afhaalmaaltijden zijn dagelijkse kost
 • je wil wel eten op voorhand, klaarmaken maar weet niet waar te beginnen
 • je moet elke week eten weggooien
 • je geeft super veel geld uit aan afhaalmaaltijden
 •  je wil meal preppen maar hebt een beperkte receptenkennis waardoor je altijd hetzelfde klaarmaakt

Wil je graag…

 • tijd besparen met koken maar toch elk eetmoment een gezonde, lekkere maaltijd kunnen nuttigen
 • recepten boordevol voedingsstoffen ontdekken 
 • veel kookinspiratie voor alle maaltijden
 • budgetvriendelijk koken
 • je frustratie en stress over koken en eten kwijtraken
 • elke dag een gezond ontbijt, lunch, diner en snack kunnen eten
 • minder tijd verspillen aan boodschappen
 • meer rust in je hoofd omdat je niet meer moeten denken ‘wat eten we vandaag?’

Dan is meal preppen iets voor jou! 

Meal prep wat? Meal preppen is vrij vertaald het voorbereiden van maaltijden. 

En eigenlijk zo simpel is het ook: je maakt op één moment meerdere maaltijden die je op een later tijdstip kan opeten. Als voedingscoach vind ik het heel belangrijk dat je een goede balans vindt tussen gezond eten en genieten. Dankzij meal preppen kan je doorheen de week genieten van lekkere, gezonde en zelfbereide maaltijden. In het weekend is er zo ruimte voor iets extra. Dat wil jij toch ook? Daarnaast zijn er nog heel veel andere voordelen. Bekijk ze hieronder. 

Er zijn super veel voordelen...

Geldbesparing

Je moet maar één keer boodschappen doen, dus je komt minder verleiding om meer te kopen. Daarnaast kan je ingrediënten in meerdere gerechten verwerken.

Tijd besparen

Je kookt alles in één keer en als je slim te werk gaat kan je veel zaken groeperen. Daarnaast moet je maar één keer de keuken opruimen en afwassen.

Voedingsstoffen

Je hebt eten klaarstaan, even de microgolfoven in en ...hop klaar! Je kan aan tafel. En daardoor zal je elke dag alle voedingsstoffen binnenkrijgen die je lichaam nodig heeft.

Structuur & planning

Je plant je volledige week op vlak van ontbijt, lunch, diner en snacks. Hierdoor heb je een veel beter overzicht over je volledige voedingspatroon en wordt plannen en structureren veel makkelijker.

Niet overeten

Je verdeelt je recepten in potjes en hebt dus meteen afgebakende porties klaarstaan. Het risico dat je gaat overeten is dus veel kleiner.

Minder voedselverspilling

Voedingsmiddelen zitten vaak in grote verpakkingen. Dus wanneer je voor meerdere dagen hetzelfde gerecht voorziet, raken je ingrediënten makkelijker op en zal je minder moeten weggooien.

Wil je graag gezond eten, meer tijd en budget?

Dan heb ik de oplossing voor jou! 

meal prep-kookworkshop

Wil je alle kneepjes van het meal prep-vak leren? Dat kan tijdens een meal prep kookworkshop. 

Tijdens een workshop geef ik je alle informatie over meal preppen en gaan we ook aan de slag met enkele recepten. Op het einde van de workshop neem je eten voor de hele werkweek mee én kan je thuis verder experimenteren dankzij een meal prep-maandmenu. 

Wil je hierover meer weten. Klik om onderstaande knop.

meal prep-membership

Meap preppen wordt super makkelijke dankzij mijn meal prep-membership. Wil je elke week een kant-en-klare meal prep-menu en planning? Dat kan!

Maandelijks krijg je een menu opgestuurd en wekelijks de recepten voor ontbijt, lunch, diner en snack. Je moet enkel nog 1 dag koken en de rest van de werkweek kan je genieten van je heerlijke gerechten.

Wil je hierover meer weten. Klik om onderstaande knop.