Een klassieker der klassiekers ‘macaroni met kaas en hesp’. Dankzij dit recept krijg je een portie groenten binnen zonder het klassieke recept hard aan te passen. Ik heb al vaak te horen gekregen ‘ik wil mijn macaroni nooit meer anders eten’.
Informatie recept
bereidingstijd | 30 minuten | invriezen? | ja | |||
oventijd | 10 minuten | vegetarisch? | nee | |||
bewaartijd | 3 dagen | vegan? | nee |
Ingrediënten (1 persoon)
150 | g | broccoli (diepvries) |
1 | stuk | prei |
100 | g | ham |
60 | g | volkoren pasta |
7,5 | g | bloem |
7,5 | g | margarine |
175 | ml | melk |
25 | g | geraspte kaas |
1 | el | olie |
1 | el | paneermeel |
peper, zout, nootmuskaat |
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. | ||||||
Ontdooi de broccoli. Snijd de prei in halve ringen. | ||||||
Verhit de olie en stoof de broccoli, prei en ham aan. Kook de macaroni zoals aangegeven op de verpakking. | ||||||
kaassaus: Smelt de boter in een kookpot. Voeg de bloem toe en laat even sudderen, blijf ondertussen roeren. Voeg al roerend een scheut melk toe. Laat het mengsel indikken en voeg dan beetje bij beetje al roerend de rest van de melk toe. Neem de pot van het vuur wanneer de saus is ingedikt. Voeg als laatste de helft van de kaas toe en kruid af met peper, zout en nootmuskaat. | ||||||
Meng de penne, kaassaus, broccoli, ham en prei. Verdeel in een ovenvaste schaal. Strooi geraspte kaas en paneermeel erover. Plaats 10 minuten in de oven. |
Variatiemogelijkheden
vegetarisch | Vervang de ham door een vegetarisch alternatief. | |||||
vegan | Vervang de ham door een vegan alternatief. Vervang de melk en kaas door een vegan alternatief. |
Bewaren, opwarmen en serveren
bewaren | Bewaar in de koelkast. | |||||
opwarmen | Warm op in de microgolfoven of oven. | |||||
serveren | Serveer warm. |
Voedingswaarde
per portie | |||
energie | 644 kcal | ||
vet | 23,2 g | ||
waarvan verzadigde vetzuren | 8,5 g | ||
koolhydraten | 59,7 g | ||
waarvan suiker | 14,0 g | ||
eiwitten | 43,8 g | ||
vezels | 10,9 g | ||
zout | 3,5 g |