Macaroni met kaas en hesp

Een klassieker der klassiekers ‘macaroni met kaas en hesp’. Dankzij dit recept krijg je een portie groenten binnen zonder het klassieke recept hard aan te passen. Ik heb al vaak te horen gekregen ‘ik wil mijn macaroni  nooit meer anders eten’.

Informatie recept

bereidingstijd30 minuten invriezen?ja
oventijd10 minuten vegetarisch?nee
bewaartijd3 dagen vegan?nee

Ingrediënten (1 persoon)

150gbroccoli (diepvries)
1stukprei
100gham
60gvolkoren pasta
7,5gbloem
7,5gmargarine
175mlmelk
25ggeraspte kaas
1elolie
1elpaneermeel
peper, zout, nootmuskaat

Bereidingswijze 

 Verwarm de oven voor op 180°C.
Ontdooi de broccoli. Snijd de prei in halve ringen. 
Verhit de olie en stoof de broccoli, prei en ham aan. Kook de macaroni zoals aangegeven op de verpakking.
kaassaus: Smelt de boter in een kookpot. Voeg de bloem toe en laat even sudderen, blijf ondertussen roeren. Voeg al roerend een scheut melk toe. Laat het mengsel indikken en voeg dan beetje bij beetje al roerend de rest van de melk toe. Neem de pot van het vuur wanneer de saus is ingedikt. Voeg als laatste de helft van de kaas toe en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Meng de penne, kaassaus, broccoli, ham en prei. Verdeel in een ovenvaste schaal. Strooi geraspte kaas en paneermeel erover. Plaats 10 minuten in de oven.

Variatiemogelijkheden

vegetarischVervang de ham door een vegetarisch alternatief.
veganVervang de ham door een vegan alternatief. Vervang de melk en kaas door een vegan alternatief.

Bewaren, opwarmen en serveren 

bewarenBewaar in de koelkast.
opwarmenWarm op in de microgolfoven of oven.
serverenServeer warm.

Voedingswaarde

 per portie
energie644 kcal
vet23,2 g
waarvan verzadigde vetzuren8,5 g
koolhydraten59,7 g
waarvan suiker14,0 g
eiwitten43,8 g
vezels10,9 g
zout3,5 g

Comments are closed.