Komkommerdip

Komkommerdip

Deze komkommerdip is ideaal om als apertiefhapje te serveren. Lekker, fris en gezond. Heb je over? Dan is het ook lekker de volgende dag op een cracker.

Ingrediënten 

  • 1 komkommer
  •  1 limoen 
  • 1 teentje look
  • 40 g pijnboompitten 
  • 40 g pindanoten 
  • peper en zout 
  • blaadjes verse peterselie 

Bereidingswijze 

  • Snijd de ongeschilde komkommer in de lengte en in een 4 tal stukken. Snijd de zaadlijsten eruit. Rasp het vruchtvlees en laat dit uitlekken in een zeef. De schil van de komkommer moet je niet weggooien. 
  • Houd de zaadlijsten bij en versnijd deze in kleine stukken. 
  • Pers de limoen uit en doe dit samen met de komkommer (ook de schil), pindanoten, pijnboompitten, knoflook en peterselie in een blender. 
  • Mix fijn en kruid met peper en zout. Werk af met de fijngesneden zaadlijsten.
Het originele recept waarop ik mij heb geïnspireerd kan je vinden in het nieuwste kookboek veggie mood van colruyt.

Comments are closed.