Kabeljauwballetjes

4. kabeljauwballetjes

Lekkere kabeljauwballetjes die goed combineren met venkel, komkommer en pitabroodjes. Recept komt van een super toffe deelnemer van 1 van mijn workshops.

Ingrediënten (2 personen)

  • 150 g kabeljauwfilet
  • 2 el paneermeel
  • 1 Ei
  • Kruiden: peper, zout, peterselie
  • Mierikswortel
  • Groentebouillonblokje light
  • 50 g salade of spinazie
  • 200 g komkommer
  • 1 venkel
  • 4 Pitabroodjes
  • 2 el margarine

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Kook de kabeljauwfilet in water met de groentebouillon.
  • Haal de kabeljauwfilet uit het kookvocht en doe in een kom.
  • Mix de filet met het eitje, de peterselie en de mierikswortel.
  • Kruid volgens eigen smaak.
  • Maak balletjes van het mengsel. Doe de margarine in een pan en bak ze in de pan. Laat verder garen in de oven van 180°C.
  • Snijd de venkel en komkommer in blokjes.
  • Warm de pitabroodjes op in de oven.
  • Serveer de groenten met balletjes in een pitabroodje.
  • Serveer eventueel met een eetlepel tartaarsaus.

Comments are closed.