Gevulde paprika

Gevulde paprika

Gevulde paprika’s zijn ideaal voor op de barbecue. Dit recept kan je perfect als hoofdgerecht eten of als side dish. Het recept is als hoofdgerecht voor 2 personen en als side dish voor 4 personen. Geen liefhebber van sardienen? Je kan dit er ook gewoon uitlaten.

Ingrediënten 

  • 4 paprika’s
  • 0.25 plantje bieslook
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 100 g couscous 
  • 150 g sardines in eigen nat (blik)
  • 150 g zoete maïs (blik)
  • 2.5 dl bouillon (0.50 blokje opgelost in 2,5 dl heet water)

Bereidingswijze 

  •  Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete bouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork.
  • Spoel intussen de maïs onder koud water en laat uitlekken.
  • Snipper het bieslook fijn en snij de zongedroogde tomaten in stukjes.
  • Prak de sardines fijn met een vork.
  • Snij het hoedje van de paprika en verwijder de pitjes.
  • Meng de sardines samen met het bieslook, de zongedroogde tomaten en de maïs  onder de couscous. Kruid met peper en zout.
  • Vul de paprika’s met de couscous en bak voor 10 à 15 minuten op een warme barbecue. 

Slecht weer? Je kan dit recept ook altijd in de oven klaarmaken. Grill de paprika’s dan 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven. 

Het originele recept waarop ik mij heb geïnspireerd kan je vinden op de website van colruyt.

Comments are closed.