Frittata van zoete aardappel en geitenkaas

Frittata

Frittata is een gerecht uit Italië en is ontstaan vanuit armoede. Groenten van de dag voordien werden verwerkt in een frittata. Dit recept bevat geen vlees of vis dus ideaal om als vegetarische maaltijd te eten.

Ingrediënten (2 personen)

  • 150 g oesterzwammen
  • 250 g champignons
  • 1,5 zoete aardappel
  • 5 eieren
  • 1 teentje look
  • 50 ml halfvolle melk
  • 50 g pindanoten
  • 2 el olijfolie
  • peper, zout, peterselie

Bereidingswijze

  • Verwam de oven voor op 200°C.
  • Schil de zoete aardappel en snijd in dunne schijfjes.
  • Scheur de oesterzwammen in repen en snijd de champignons in schijfjes
  • Snipper de knoflook fijn.
  • Hak de pindanoten fijn.
  • Snijd de geitenkaas in schijfjes.
  • Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de oesterzwammen, champignons en knoflook aan. Haal ze daarna uit de pan.
  • Verhit nog 1 el olijfolie en bak de schijfjes zoete aardappel. Voeg opnieuw de oesterzwammen, champignons en knoflook toe.
  • Klop de eieren los met de melk en kruid met peper en zout. Giet de eieren over de groenten en bak 5 minuten. Bestrooi met pistachenoten en leg de schijfjes geitenkaas erop.
  • Plaats de pan in de voorverwarmde oven en laat nog 8 à 10 minuten bakken tot het ei volledig gestold is.

Het originele recept waarop ik mij heb geïnspireerd kan je vinden in het nieuwste kookboek veggie mood van colruyt.

Wil je graag meer gezonde recepten? Ik heb heb een kookboek geschreven boordevol gezonde en snelle recepten. Meer informatie hierover? Klik op onderstaande knop

 

Comments are closed.