Chocoladepudding

Informatie recept

bereidingstijd10 minuten invriezen?nee
oventijd/ vegetarisch?ja
bewaartijd2 dagen vegan?nee

Ingrediënten (1 persoon)

150mlmelk
5gmaïzena
5gcacaopoeder
8gsuiker
5gchocolade

Bereidingswijze 

Los de maïzena en cacaopoeder op in een klein beetje melk.
Breng de overige melk met suiker en chocolade aan de kook. Giet het mengsel van cacao en maïzen bij het kokende mengsel. 
Klop nog 1 minuut goed door totdat er een pudding ontstaat. 

Variatiemogelijkheden

vegetarischDit recept is vegetarisch.
veganVervang de melk door een plantaardig alternatief en gebruik vegan chocolade.

Bewaren, opwarmen en serveren 

bewarenBewaar in de koelkast.
serverenServeer koud (en eet het warm uit de kookpot, super lekker).

Voedingswaarde

 per portie
energie164 kcal
vet5,0 g
waarvan verzadigde vetzuren3,2 g
koolhydraten22,3 g
waarvan suiker5,2 g
eiwitten6,4 g
vezels2,1 g
zout0,2 g

Comments are closed.