Broodpudding

Broodpudding

Broodpudding maak je van oud brood. Ideaal wanneer je nog oud brood over hebt dat je anders zou weggooien. Ik heb cacaopoeder en rozijnen toegevoegd voor de smaak maar dit kan je ook gewoon weglaten. 

Ingrediënten 

  • 150 g oud brood 
  • 150 ml melk 
  • 40 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker 
  • 2 eieren
  • 3 el zelfrijzende boem 
  • 2 el cacao poeder
  • 30 g rozijnen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180° C
  • Snijd het oud brood in stukken. Verwijder de korsten deze zijn meestal te hard. 
  • Warm de melk met de suiker en vanillesuiker op. Giet de warme melk over het oude brood. Laat dit 5 minuten staan totdat dit wak is geworden.
  • Kluts de eieren en voeg deze toe aan het brood-melk mengsel. Voeg daarna ook de bloem en het cacaopoeder toe. Roer alles goed om en voeg als laaste de rozijnen toe.
  • Stort het mengsel in een beboterde bakvorm. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Wil je graag meer gezonde recepten? Ik heb heb een kookboek geschreven boordevol gezonde en snelle recepten. Meer informatie hierover? Klik op onderstaande knop

Comments are closed.