Informatie recept
bereidingstijd | 10 minuten | | invriezen? | nee |
kooktijd | 9 minuten | | vegetarisch? | ja |
bewaartijd | 3 dagen | | vegan? | nee |
Ingrediënten (1 persoon)
1 | stuk | afbakbroodje |
1,5 | stuk | ei |
1 | el | yoghurt |
1 | el | mayonaise |
peper, zout, verse peterselie |
Bereidingswijze
Kook de eieren 9 minuten tot ze hardgekookt zijn. Spoel ze af onder koud water. |
Pel de eieren en prak ze fijn met een vork. Voeg de yoghurt en mayonaise toe. Kruid af met peper en zout. Hak de peterselie fijn. Voeg die als laatste toe aan de eiersalade. |
Bak de broodjes à la minute af wanneer je ze gaat opeten. |
Variatiemogelijkheden
variatie | Deze eiersalade is de basis voor heel veel andere salades. Voeg kip of tonijn of krab of… toe om te variëren. |
vegetarisch | Dit recept is vegetarisch. |
vegan | Koop een vegan salade als alternatief. |
Bewaren, opwarmen en serveren
bewaren | Bewaar in de koelkast. |
Voedingswaarde
| per portie |
energie | 376 kcal |
vet | 21,9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 4,2 g |
koolhydraten | 27,9 g |
waarvan suiker | 1,4 g |
eiwitten | 15,6 g |
vezels | 2,5 g |
zout | 1,1 g |