Aspergequiche

Informatie recept

bereidingstijd15 minuten invriezen?nee
oventijd45 minuten vegetarisch?ja
bewaartijd2 dagen vegan?nee

Ingrediënten (1 persoon)

200ggroene asperges
0,25stukbladerdeeg
1stukei
62,5mlroom
37,5mlmelk
25ggeraspte kaas
1elmargarine
peper, zout, nootmuskaat

Bereidingswijze 

Verwarm de oven voor op 180°C. 
Bak de asperges aan in margarine. Laat ze goed uitlekken op keukenrol.
Kluts de eieren, voeg room, melk en de helft van de geraspte kaas toe. Meng alles onder elkaar en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Bekleed een taartvorm met bakpapier en bladerdeeg. Leg asperges op de bodem en overgiet met het ei-mengsel. 
Plaats 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Strooi na 30 minuten de andere helft van de kaas over de quiche.
Bak nog 15 minuten gaar. De quiche is klaar wanneer je er inprikt met een vork en er geen ei meer aanhangt. 

Variatiemogelijkheden

saladeServeer met een lekkere salade.
vegetarischDit recept is vegetarisch.
veganGebruik vegan bladerdeeg, kaas en plantaardige melk. Vervang de eieren door tofu.

Bewaren, opwarmen en serveren 

bewarenBewaar in de koelkast.
opwarmenWarm op in de oven of microgolfoven.
serverenServeer hier een lekkere salade bij.

Voedingswaarde

 per portie
energie613 kcal
vet43,6 g
waarvan verzadigde vetzuren15,7 g
koolhydraten29,8 g
waarvan suiker4,3 g
eiwitten21,3 g
vezels4,5 g
zout2,1 g

Comments are closed.