Informatie recept
bereidingstijd | 15 minuten | invriezen? | nee | |||
oventijd | 45 minuten | vegetarisch? | ja | |||
bewaartijd | 2 dagen | vegan? | nee |
Ingrediënten (1 persoon)
200 | g | groene asperges |
0,25 | stuk | bladerdeeg |
1 | stuk | ei |
62,5 | ml | room |
37,5 | ml | melk |
25 | g | geraspte kaas |
1 | el | margarine |
peper, zout, nootmuskaat |
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. | ||||||
Bak de asperges aan in margarine. Laat ze goed uitlekken op keukenrol. | ||||||
Kluts de eieren, voeg room, melk en de helft van de geraspte kaas toe. Meng alles onder elkaar en kruid af met peper, zout en nootmuskaat. | ||||||
Bekleed een taartvorm met bakpapier en bladerdeeg. Leg asperges op de bodem en overgiet met het ei-mengsel. | ||||||
Plaats 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Strooi na 30 minuten de andere helft van de kaas over de quiche. | ||||||
Bak nog 15 minuten gaar. De quiche is klaar wanneer je er inprikt met een vork en er geen ei meer aanhangt. |
Variatiemogelijkheden
salade | Serveer met een lekkere salade. | |||||
vegetarisch | Dit recept is vegetarisch. | |||||
vegan | Gebruik vegan bladerdeeg, kaas en plantaardige melk. Vervang de eieren door tofu. |
Bewaren, opwarmen en serveren
bewaren | Bewaar in de koelkast. | |||||
opwarmen | Warm op in de oven of microgolfoven. | |||||
serveren | Serveer hier een lekkere salade bij. |
Voedingswaarde
per portie | |||
energie | 613 kcal | ||
vet | 43,6 g | ||
waarvan verzadigde vetzuren | 15,7 g | ||
koolhydraten | 29,8 g | ||
waarvan suiker | 4,3 g | ||
eiwitten | 21,3 g | ||
vezels | 4,5 g | ||
zout | 2,1 g |