Asperge Quiche

Asperge quiche

Quiche is een hartige taart met bladerdeeg, room en eieren. Je kan zelf kiezen welke vulling je eraan toevoegt. Ik heb prei en asperges gebruikt. Let wel op dat je niet te vochtige groenten gebruikt. Quiche is perfect als vegetarisch gerecht. 

Ingrediënten (4 personen) 

  • 300 g groene aperges
  • 1 preistronk 
  • 1 vel bladerdeeg
  • 4 eieren 
  • 250 ml room 20% vet
  • 150 ml halfvolle melk 
  • 50 g geraspte kaas 
  • 1 el margarine 
  • peper, zout, nootmuskaat

Bereidingswijze 

  • Snijd de preistronk in fijne schijfjes en stoof aan in margarine. 
  • Bak de asperges aan in margarine. 
  • Laat de asperges en prei goed uitlekken op keukenrol.
  • Kluts de vier eieren, voeg room, melk en de helft van de geraspte kaas toe. Meng alles onder elkaar en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
  • Bekleed een taartvorm met bakpapier en bladerdeeg.
  • Leg asperges en prei op de bodem. 
  • Overgiet met het ei-mengsel. Werk af met asperges.
  • Plaats 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  • Strooi na 30 minuten nog de andere helft van de kaas over de quiche.
  • Bak nog 15 minuten gaar. De quiche is klaar wanneer je er inprikt met een vork en er geen ei meer aanhangt. 
 Serveer met een lekkere salade.

Comments are closed.